suze milius//stefan jakiela

EXHIBIT - juryrapport BNG nieuwe theatermakersprijs

Added on by house crying yellow tears.

Juryrapport BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015

Suze Milius / House Crying Yellow Tears

Exhibit

House Crying Yellow Tears is het jonge gezelschap van Suze Milius en met Exhibit maakten ze een theatrale tentoonstelling;een fusion project waarin zowel

opkomende kunstenaars als performers te zien zijn. In een grote expositieruimte worden we als toeschouwers losgelaten, we mogen kijken en bekeken worden. Gedurende de voorstelling worden we op intelligente wijze gedwongen ons eigen ́kijkgedrag ́onder de loep te nemen. Met goed getimede gedetailleerde beelden creëert Suze Milius een confronterend universum dat tegen de schenen van de consumptiegedrag in de (kunst)wereld aanschopt. Hiermee laat ze zien dat ze als regisseur naast een esthetische ook de directieve kracht bezit om eengrootschalig project als Exhibit te vervolmaken. Resultaat is eengeestige, soms ergerlijke en verwarrende voorstelling met mooie beelden die getuigd van heel veel lef.