suze milius//stefan jakiela

Henriette Hustinxprijs - juryrapport

Added on by house crying yellow tears.

Henriëtte Hustinxprijs 2014

Wordt 4 juli uitgereikt in de Toneelacademie Maastricht

De Edmond Hustinx stichting is in 1961 opgericht met het doel kunsten en wetenschappen in Maastricht te bevorderen. De stichting reikt meerdere prijzen uit, waaronder de Henriëtte Hustinx-prijs. Deze wordt op 4 juli uitgereikt in de Toneelacademie Maastricht. De prijs wordt jaarlijks verleend aan een student, een alumnus of een collectief, van de afgelopen twee jaar, van een van de kunst-faculteiten van Zuyd Hogeschool. De stichting wil hiermee jong talent eren dat in het vak excelleert en een grote belofte voor de toekomst is. De prijs bestaat uit een penning en vijfduizend euro.

De genomineerden

Suze Milius voor haar ontwikkeling als regisseur binnen het fysieke theater waar ze een zeer persoonlijke signatuur in heeft gekregen, en een toonaangevende rol gaat spelen.